Home  |  Favorite link  |  Sitemap 

 

Baskenland (1)

Baskenland is een kleine maar belangrijke autonome regio in Spanje, zowel cultureel als economisch gezien. De groene berglandschappen tussen de rivier Cuenca en de Cantabrische zee hebben een Atlantisch zeeklimaat met veel regen en zachte temperaturen. De bijzondere geschiedenis onderscheid Baskenland van de rest van Spanje, zo hebben ze een eigen taal, Euskera, die geen enkel verband heeft met andere Europese talen.


In deze regio zijn nog echte paradijzen te vinden, zoals het biosfeer reservaat Urdaibai, gelegen in de riviermond van de Guernica. Baskenland heeft 200km kust en heeft vele surfstranden. De stranden Zarauz en Mundaka blinken uit om hun perfecte golven en daar komen dan ook ieder jaar surfers uit de hele wereld op af. Het vrolijke bos, Ibarrola is een ander stukje prachtige natuur, het lijkt net een schilderij met honderden dennenbomen.

Tijdens de Middeleeuwen liep de Camino de Santiago door Baskenland, daardoor zijn er vele prachtige monumenten. Het symbool voor het Baskische volk is Gernica dat wereld bekend is geworden na het bombardement in 1937 tijdens de burgeroorlog in Spanje, daarna is het nog beroemder geworden door het schilderij van Pablo Picasso “Guernica”.


[Regios in Spanje]       [1 2 3]

eXTReMe Tracker