Home  |  Favorite link  |  Sitemap 

 

Castilla y León (1)

Castilla y León is de grootste deelstaat in Spanje. Door deze deelstaat lopen belangrijke historische routes, zoals de Camino de Santiago en de Zilverroute. Haar invloed op de Spaanse geschiedenis is groot, omdat het voor eeuwen het centrum van de politieke macht op het Iberisch schiereiland was. Geografisch gezien ligt het op het Noordelijke subplateau, grenzend aan het Iberisch systeem, het Centrale systeem, en de Cantabrische bergketen.


De grote centrale vlakte wordt van oost naar west doorsneden door de rivier Duero, en normaal gesproken kunnen er veel graan- en schaapsoorten gevonden worden. Castilla y Leon heeft een landklimaat met koude winters en warme zomers.

De berggebieden in de regio bieden prachtige panorama’s en is een perfecte plek om te gaan wandelen of andere bergsporten te beoefenen. De bergen in Leon zijn onderdeel van het Macizo Galaico, Galicisch bergsysteem, waar verscheidene gletsjermeren te vinden zijn, zoals in Sanabria in Zamora, welke ideaal zijn om te kanoën. Las Medulas, een ander ongelooflijke plek in de Bierzo regio in Leon, is een gigantisch werk gemaakt door de Romeinen, die, om goud uit de grond te halen, met een hydraulische techniek miljoenen tonnen land verwijderd hebben en een landschap hebben achtergelaten dat een mix vormt van natuur en mensenwerk. In “Los Arribes del Duero,” het grensgebied tussen Zamora en Salamanca met Portugal, heeft de Duero diepe kliffen en ravijnen gecreëerd, waar stuwmeren gevonden kunnen worden en waar goudarenden en gieren leven. Het mediterrane microklimaat in dit gebied zorgt ervoor dat er sinaasappel- en amandelbomen kunnen groeien.


[Regios in Spanje]       [1 2 3 4]

eXTReMe Tracker