Fooldal  |  Kedvenc linkek  |  Terkep 

 

Baszkföld (1)

Baszkföld egy viszonylag kicsi autonómia nagy kulturális és társadalmi jelentoséggel. A zöld hegyekkel teli látkép a folyó között, ami a Cantabriai folyómedencében folyik, Atlanti klimát kinál boséges esovel és kellemes klimával. A történelme ennek a régiónak szorosan összefügg a baszkok eros identitásával, ami saját Római-kor elotti nyelvvel képviselteti magát, az Esukerával, aminek nincs kapcsolata egyetlen európában beszélt más nyelvvel sem.


A régió mégmindig konzervál olyan temészeti paradicsomokat, mint az Urdaibai Bioszféra rezervátum, Guernica környékén. Más védett nemzeti parkok találhatóak: Gorbeia, Itxina, Izki, Valderejo, Entzia, Urkiola, Aitzgorri, Lakes of Laguardia, Aia és Pagoeta. Baszkföldnek 200 km hosszú tengerpartja van és számos szörfös partja, mint a Zarauzi vagy a Mundakai, amik hullámai tökéletesek és minden évben rengeteg látogatót vonzanak a világ minden tájáról.

A középkorban itt haladt át a Szent Jakab útja, ami nagy kulturális és monumentális ragyogással töltötte be a földet. Guernica városa egyfajta szimbólum a Baszkoknak és világszerte hiressé vált a spanyol polgárháboróban, amikor 1937-ben bombázás érte, és ezt az eseményt festette meg Pablo Picasso “Guernica” muvén. A parkban ami körülöleli a valamikori Guernica faluját áll a Guernica Fája, egy fenyo, ami szimbolizálja a szabadságot.


[Autonóm régiók]       [1 2 3]

eXTReMe Tracker